Musik

Söndagen 16 juni kl 15.00 i örtagården
"En trist feminist och en helt hopplös gubbe"


Kiki Nilsenius och Olof Samuelsson är båda två skånska vis- och låtskrivare som med humorn som vapen beskriver och driver med olika fenomen i sin samtid, såväl politik och genusfrågor som banala vardagsproblem. Som en käftsmäll med glimten i ögat, så beskriver man bäst den kvicktänkta musikern och låtskrivaren Kiki Nilsenius från Landskrona. Hon har sedan 2014 underhållit sin publik via sociala medier med mängder av roliga och tänkvärda visor och roliga filmklipp kring viktiga ämnen. Kikis visor handlar om allt från rasism till PMS och 2022 kom hennes första album "Trist Feminist".
Ett framträdande med Kiki präglas av kaxig humor och en underbar publikkontakt.
Olof Samuelsson är musikern och låtskrivaren som under flera år hade sin alldeles egna Talkshow i hemkommunen Kävlinge. De senaste åren har han också börjat dyka upp på Stand up scenen. Han skriver underfundiga och roliga låtar med hög igenkänningsfaktor som handlar om vardagens vedermödor. Olof varvar sina låtar med humoristiska mellansnack. 2016 släppte Olof sin CD "Helt Hopplös" och har sedan dess fortsatt producera roliga låtar, detta trots att han allt mer han känner sig som en helt hopplös gubbe.

Augustimusik med Trenne

Gruppen TRENNE besöker oss lördagen 10 augusti och bjuder på sitt uppskattade program  där poplåtar samsas med folkmusik och eftertänksamma ballader.

Så här skriver de om sig själva: "Vi är tre musiker, låtskrivare och textförfattare som lika gärna spelar i de nära sammanhangen som på de större scenerna, så som kulturhus, festivaler och kyrkor.
För oss är TRENNE i ständig utveckling - vi strävar efter att hitta uttryck som både speglar vår samtid och blickar tillbaka."

Petra Kvist: sång, fiol, gitarr och dragspel
Staffan Wester: sång, gitarr, bas och munspel
Caroline Leander: sång, piano, dragspel och blockflöjt.

Gratis inträde